Fortificând relațiile de colaborare internațională în domeniul managementului inovațional și transferului tehnologic

În scopul dezvoltării contactelor de colaborare internațională, a Rețelei de mentorat a Incubatorului de Inovare Inventica-USM”, echipa de proiect – conf., dr. Marian Jalencu, Tatiana Bulimaga, Mihaela Balmuș-Andone și Raisa Crețu – în perioada 11 – 15 Decembrie 2016, a efectuat o vizită de studiu și schimb de experiență la Centrul Lituanian de Inovații (Lithuanian Innovation Center).
şifresiz takipçi
În cadrul vizitei, echipa Incubatorului de Inovare „Inventica-USM” a avut o foarte amplă și productivă întâlnire cu directorul respectivului Centru – dr. Mantas Vilys. În cadrul acestei întâlniri, dar și a celor cu specialiști ai Centrului, au fost abordate diverse problematici ce țin de identificarea modalităților de eficientizare a managementului inovațional și a Transferului Tehnologic, și anume:

  • cele mai bune practici privind structura inovațională;
  • metode pentru atragerea proiectelor de Transfer Tehnologic;
  • clauze contractuale necesare de a fi incluse în contractele de Transfer Tehnologic, etc.

De asemenea, a fost realizată o temeinică documentare în diversele subdiviziuni ale Centrului Lituanian de Inovații, inclusiv în cadrul firmelor inovative incubate în mediul universitar. În această activitate, echipa de proiect de la USM a fost ghidată de către expertul Centrului Sigitas Besagirskas și a consultantului de proiect Daiva Besagirskaite.

Această vizită de documentare și schimb de experiență a fost efectuată în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii de inovare pentru anul 2016 „Fortificarea Rețelei de mentorat a Incubatorului de inovare „Inventica-USM””.

Menționăm că anterior, membrii Centrului Lituanian de Inovații Dr. Arturas Jakubavicius, manager de proiect, Sigitas Besagirskas, expert și Giedre Stumbryte, consultant de proiect au efectuat o vizită la USM, unde au avut întâlniri în cadrul Incubatorului de Inovare „Inventica-USM” și Oficiului de Transfer Tehnologic cu prof. univ.. dr. hab. Florentin Paladi, prorector pentru activitatea științifică, USM și membrii Echipei de proiect.

Le mulțumim, și pe această cale, colegilor din Lituania pentru amabilitate, bunăvoință și deschidere pentru noi și posibilile viitoare colaborări. Suntem plini de speranțe că informația / cunoștințele acumulate în cadrul acestei vizite, precum și internaționalizarea Rețelei de mentorat a incubatorului, vor găsi materializare în frumoase și utile viitoare proiecte în domeniul dezvoltării activităților inovative și a Transferului Tehnologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>